SUOMI ENGLISH

Kickstart-liikeideakilpailun finaali järjestettiin kolmatta kertaa Oulun ammattikorkeakoulun, Oulun yliopiston ja Oulun ammattiopiston opiskelijoiden kesken. Kilpailu antaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää liikeideaansa, vastaanottaa arvokasta palautetta paikallisilta asiantuntijoilta ja innostua yrittäjyydestä. Tapahtuman yhteistyökumppanina toimi tänä vuonna Oulun Kauppaklubi ry.   

Kilpailun ensimmäinen vaihe käynnistettiin oppilaitosten sisäisillä kilpailuilla, jossa parhaat liikeideat etenivät kilpailun toiseen vaiheeseen, Kickstartin finaaliin.  Finaalitapahtuma järjestettiin 16.1.2019 Opetusravintola Hilikussa. Tapahtumassa yhdeksän tiimiä eri oppilaitoksista kisasivat toisiaan vastaan pitchaamalla liikeideansa tuomaristolle, joka koostui alueen liiketoiminta-asiantuntijoista. Tuomareina toimivat Oulun Kauppaklubi ry:n hallituksen jäsen Jukka Alakontiola, Taitonetti Oy:n toimitusjohtaja Mikko Veijola ja Greenstep Oy:n tiimijohtaja Margit Heiniemi.

Kilpailussa palkittiin kolme parasta liikeideaa, paras pitch ja yleisön suosikki. Oulun Kauppaklubi lahjoitti kilpailun pääpalkinnon 1500 euroa. Valmennusyritys Createco lahjoitti palkinnoiksi lahjakortteja oman osaamisen kehittämiseen.

Ideoiden kirjo oli kisassa laaja; muun muassa mobiilisovellus leikkausosastolle ja sairaalaympäristöön instrumenttien hakuun sekä palvelu musiikin säveltäjille, joka yhdistää säveltäjille sopivan mentorin. Tilaisuudessa kuultiin myös nuoren yrittäjän Valtteri Kujalan Valfi:sta inspiroiva puheenvuoro motivaatiosta yrittäjyyteen.

 • 1. Palkinto: Pure Flush (Oamk)
  Käyttövedensäästöjärjestelmä uusiokäyttää wc:n käsienpesuveden wc-pöntön huuhteluvetenä, jolloin päästään huomattaviin taloudellisiin sekä ekologisiin säästöihin. Tiimi: Arttu Holappa, Joona Pajula ja Veeti Härkönen

 • 2. Palkinto: Arjen Pelitys (Oamk)
  Mobiilisovellus avuksi toimintaterapeutin työhön sekä tukemaan lapsen ja perheen toimintaterapiaprosessia. 
  Tiimi: Miia Korhonen, Hanna Mård, Hanna Jäälinoja ja Jutta Karjalainen

 • 3. Palkinto: Vision Care (Oulun yliopisto)
  Smart eye massage mask to preserve people vision and improve their eye. We use the most modern advance technology Machine Learning combine with Classical Asian Medicine. Tiimi: Kien Ngo

 • Paras pitch: MyStyle (Osao)
  An application to choose your daily outfits, get inspiration, buy, sell and swap clothes. 
  Tiimi: Jasmin Byman, Matilda Kaisto, Aada Ruusu ja Pauliina Ojakangas

 • Yleisön suosikki: Uudelleen avattava tölkki (Osao)
  Uudelleen suljettava tölkki kierrettävällä kannella, jonka saa suljettua ja avattua aina halutessa. 
  Tiimi: Minttu Myllynen, Sofia Pekkala ja Adele Myllyneva

Muut tapahtumassa esitetyt ideat:

Instumenttihakusovellus: Mobiilisovellus leikkausosastolle ja sairaalaympäristöön instrumenttien ja instrumenttikonttien hakuun ja paikantamiseen. Tiimi: Sanna Knuutila-Honkala
• Songplete: An application to help songwriters all around the world and at all stages of their career to fight creative block in songwriting by matching the songwriters with the right mentors. Tiimi: Primož Mirtič Dolenec, Nina Jackson and Jiao Harmsen
• Kodin ylläpitopalvelu: Palvelu, joka tarjoaa kodin ylläpidon loman ajaksi. Tiimi: Kalle Klasila ja Joonas Lampinen
 GlucoEmeter: Non-invasive glucose measurement deceive, based on the bioimpedance measured by the device. Tiimi: Youssef Rafat, Ahmed Mohammed Basiouny

Kilpailu oli onnistunut, tunnelmaltaan positiivinen ja toteutettiin upealla oppilaitosten välisellä yhteistyöllä. Onnea uusille liikeideoille!

Lisätietoja: www.kickstartoulu.fi