SUOMI ENGLISH

Ensimmäisten keväisten päivien alettua Oulussakin alkoi myös minun, 8-luokkalaisen Iiriksen viikon pituinen TET-harjoittelujakso. Olin valinnut TET-harjoittelupaikakseni Business Kitchenin isäni kerrottua paikasta minulle. Olin kuullut häneltä myös aiemmin Business Kitchenistä, mutta olin ohittanut keskustelun sen enempää sitä miettimättä. Nyt tarvitsin kuitenkin kipeästi TET-paikkaa ja kiinnostuin Business Kitchenin toiminnasta. TET-paikkaa varten tehtävässä työhaastattelussa sain myös kuulla, että voisin Business Kitchenillä ollessani harjoitella graafisen suunnittelun taitoja, joista olen kiinnostunut. Viimeistään tämä sai minut odottamaan harjoittelujaksoa perhosia vatsassa.

Tämän pienen muistelusession jälkeen voimmekin palata siihen, että harjoittelujaksoni on jo alkanut ja olen päässyt tutustumaan Business Kitchenin toimintaan monipuolisesti. Harjoittelujaksoani edeltävänä viikonloppuna Business Kitchen järjesti Startup Weekend-tapahtuman, josta johtuen otin pienen varaslähdön harjoitteluun ja olin perjantaina mukana järjestämässä tapahtumaa. Pääasiassa tehtäväni oli avustaa tapahtumassa esimerkiksi sisäänkirjautumisessa ja katsoa miten homma toimii. Erityisesti pidin siitä, että sain puhua englantia, sillä tapahtuma oli englanninkielinen.

blogin kuva 1.jpg
blogin kuva 2 oikea.jpg

Varsinaisen TET-viikkoni aloitin heti graafisella suunnittelulla. Erityisesti vierailijoiden keskuudessa ihmettelyä herättäneet puhelinkopit tarvitsivat opastetta ja aloin suunnitella siihen tarkoitukseen sopivaa kylttiä, jonka koostin monesta erillisestä kuvasta. Kuvanmuokkaustyökalu Gimp tuli kylttien teon myötä minulle tutuksi ja vietin ensimmäisen työpäiväni niiden teon parissa.

Myöhemmin TET-jaksoni aikana olen päivittänyt nettisivuja, koonnut uutiskirjettä ja tehnyt muutamia sosiaalisen median päivityksiä. Toinen hieman isompitöinen tehtävä, joka minulle annettiin, oli tehdä Business Kitchenin tiloissa olevalle liitutauluseinälle yhteenveto Business Kitchenin palveluista. Tehtävää oli mukavaa toteuttaa ja viihdyin hyvin sen parissa. Kävin myös tekemässä yhdestä KureStoren perustajasta haastattelun, joka julkaistaan myös Business Kitchenin nettisivuilla.  

Viikko on tähän mennessä ollut hyvin antoisa. Olen saanut otteen graafisesta suunnittelusta ja englanninkielen taitoni on parantunut ainakin hieman. Olen varma, että jakson aikana tehdyt tehtävät ja oppimani taidot ovat hyödyllisiä tulevaisuudessakin ja auttavat minua eteenpäin valitsemallani uralla. Englanninkielitaito ja luova osaaminen ovat tulevaisuudessa luultavasti alalla kuin alalla suosittuja, joten luulen, että muutkin, joita kiinnostavat tämän kaltaiset tehtävät viihtyisivät TET-harjoittelussa Business Kitchenillä.

Teksti: Iiris Tuomela