SUOMI ENGLISH

Kickstart on Oulun Innovaatioallianssin järjestämä liikeideakilpailu, joka tuo yhteen Oulun ammattikorkeakoulun, Oulun yliopiston ja Oulun seudun ammattiopiston opiskelijat kisaamaan liikeideoilla. Kilpailu antaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää liikeideaansa, vastaanottaa arvokasta palautetta paikallisilta asiantuntijoilta ja innostua yrittäjyydestä.

artikkeliin.jpg

Kilpailun ensimmäinen vaihe käynnistettiin oppilaitosten sisäisillä kilpailuilla, jossa parhaat liikeideat etenivät kilpailun toiseen vaiheeseen, Kickstartin finaaliin. Finaali järjestettiin 11.1.2018 Njetwork Inn:ssä, joka on yhteisöllinen työskentelytila Oulun keskustassa. Tapahtumassa yhdeksän tiimiä eri oppilaitoksista kisasivat toisiaan vastaan pitchaamalla liikeideansa tuomaristolle, joka koostui alueen liiketoiminta-asiantuntijoista. Tuomareina olivat Margit Heiniemi Greenstepistä, Hannu Saukkonen Markkinointi-Instituutista, Anna-Kaisa Rautio Kaasa Coachingista ja Ari Takanen Kielo Growthista.  

tyypit2.jpg

Ideoiden kirjo oli kisassa laaja mm. mobiilisovellus kotimaisen ruokapaikan löytämiseen ulkomailla ja lähimaksulaite Oulun seudun busseihin. Kilpailijoiden ikähaarukka oli 16-31 ja kilpailijoita oli myös Bangladeshista, Luxembourgista ja Kanadasta. Tilaisuudessa kuultiin Ukko Kumpulaisen Ukko.fi:stä inspiroiva puheenvuoro hänen kokemuksistaan yrittäjänä. 

kickstart ryhmäkuva4.jpg

Kilpailun ensimmäisen palkinnon sai Oamkin tiimi OSMO ideallaan digitaalisesta tilausjärjestelmästä rakennusalalle. Toiselle sijalle tuli Oamkin tiimi Monitoimiväännin liikeidealla uudenlaisesta työkalusta ajoneuvo- ja korjaamoalan haastaviin työtehtäviin. Kolmannen palkinnon voitti Osaon Team Amis ideallaan puhelimen lämmityskuorista, joissa on samassa paketissa lämmitysominaisuus ja matkalaturi. Lisäksi kilpailussa palkittiin paras pitch, yleisön suosikki ja Njetwork Innin suosikki.

Kilpailu oli onnistunut, tunnelmaltaan positiivinen ja toteutettiin upealla oppilaitosten välisellä yhteistyöllä. Toivomme onnea uusille liikeideoille!

Lisätietoja: www.kickstartoulu.fi

 

Valokuvaaja: Sini Kekäläinen