SUOMI ENGLISH

Jutta Korvala on omasta kampaamosta unelmoiva Terwa-akatemian tradenomiopiskelija ja on opintojensa ohella mukana pitämässä kivijalkaliike Kure Storea.

Kure on Oulun Hallituskadulla sijaitseva omaperäinen suomalaisen desingin liike, josta löytyy ihania tuotteita moneen makuun niin tyylikkäistä vaatteista graafisiin korvakoruihin ja pieniin sisutustarvikkeisiin.  Liikkeessä myydään yli 50 suomalaisen brändin tuotteita. Sen lisäksi Kuresta löytää kuukausittain vaihtuvia brändejä.  Kuressa järjestetään myös niin sanottuja Vip iltoja, joissa koko kaupan voi varata pienelle porukalle, katsella rauhassa tuotteita snack herkkupalojen kanssa ja kuulla Kuren tarinaa.

Idea nykyään Oulun ytimessä sijaitsevaan liikkeeseen lähti Budapestista asti. Joukko Terwa-akatemian opiskelijoita mukaan lukien Jutta olivat Budapestissa seminaarissa ja matkallaan ihastuivat pieniin tunnelmallisiin putiikkeihin. Matkan pohjalta he alkoivat kehitellä ideaa siitä, miten pienten putiikkien tunnelmaa saataisiin myös Ouluun.  Vili Huovinen, joka oli myös mukana Budapestissa Jutan ja muiden tiimiläisten mukana sai idean suomalaisten desingtuotteiden liikkeestä. Idean pohjalta syntyi Kure. 

Jutta opiskelee nyt kolmatta vuottaan Terwa-akatemiassa, joka on Oulun ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutuksen opintopolku. Terwa-akatemian opinnot perustuvat kolmeen osa-alueeseen: käytäntöön, teoriaan ja tiimioppimiseen. Käytännön osaamista saadaan tiimiyrityksissä toteutettavista projekteista ja teorian osaamista kerätään lukemalla ammattikirjallisuutta perinteisten luontojen sijaan. Tiimioppiminen toteutuu kaksi kertaa viikoittain pidettävissä pajoissa, joissa yksi tiimin jäsen kertaa kohden opettaa muille tiimiläisilleen jonkin uuden asian. Viimeisimmissä pajoissa aiheina ovat olleet mm. kirjanpito ja Jutan pitämä paja, joka käsitteli tervettä itsekkyyttä. Opintojen alussa perustetaan myös tiimiyritys, jossa Terwa-akatemian opiskelijat työskentelevät 2,5 vuoden ajan. Jutan tiimi perusti opintojensa alettua Räikiä Oy:n, jonka aputoiminimi Kure on.  Terwa-akatemiasta Jutta on saanut lisää kokemusta ja rohkeutta sekä oppinut myyntiä. Jos haluaa verkostoitua yrityksien kanssa ja oppia vapaammin uusia asioita, kannattaa tulla Terwa-akatemiaan.

Business Kitchenilläkin on ollut oma osansa Jutan opinoissa ja Kuren kehittämisessä. Jutta on järjestänyt Business Kitchenin tiloissa erilaisia tapahtumia. Kuren kautta on myös myyty Polar Bear Pitching- tapahtuman lippuja. Jutan tiimi piti myös itse tapahtumassa Kuren ständia ja sai näin lisää näkyvyyttä liikkeelleen.

Tulevaisuudessa osa tiimin jäsenistä toivoo voivansa elättää itsensä Kuren tuotoilla. Jutta kuitenkin tähtää oman kampaamon perustamiseen, mikä voi hyvinkin häämöttää tulevaisuudessa. 

Lue lisää Kuresta: www.kurestore.fi