SUOMI ENGLISH
EPIC STORY.JPG

Nina Jackson, rekrytoija, muusikko, pilvilinnojen rakentaja, Oulun yliopiston alumni kasvatustieteiden puolelta

 

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja työskentelen Nokialla henkilöstöhallinnossa. Tittelini on HR-Specialist. Teen rekrytointeja, eli kaikkea mitä työntekijän rekrytoiminen töihin vaatii. Työhöni kuuluu myös henkilöstön työhyvinvointiin ja motivaatioon liittyviä tehtäviä sekä henkilöstöön liittyvää hallinnointia. Olen aiemmin tehnyt luokanopettajan sijaisuuksia ja ollut mukana projekteissa Demolan kautta. Ensimmäinen Demola-projektini oli Kulttuuritalo Valveelle tehty projekti, jonka tavoitteena oli motivoida nuoria. Toinen projekti oli rekrytointiin liittyvä projekti, joka tehtiin yliopistolle. Tätä yritettiin jatkaa yritykseksi, mutta yritys ei kehittynyt pitkälle.

 

Siskoni opiskeli tuotantotaloutta ja hän suositteli Demolaa myös minulle. Hän oli mukana fitnessapplikaation kehittämisessä. Myöhemmin tapasin Mia Kemppaalan Business Kitchenin ständillä ja hän houkutteli minua mukaan toimintaan. Silloin aiheena oli kulttuurihenkinen projekti, johon lähdin mukaan ja innostuin startupeista. Kolmesta viimeisestä opiskeluvuodesta olin enemmän mukana kaikissa Business Kitchenin projekteissa kuin oman koulutukseni luennoilla. Olen ollut myös katsomassa Polar Bear Pitchingin finaaleja ja tuomaroimassa Demolan finaaleja. Olen hyödyntänyt Business Kitchenin vanhoja Torikadun tiloja työskentelytiloina.

 

Sain hyvin rohkaisevia kokemuksia Demola-projektista. Ei tarvitse olla superihminen, että voi olla projektissa mukana. Business Kitchenillä on kannustava ilmapiiri. Opiskelijat voivat olla keskeneräisiä, mutta pääsevät kuitenkin tekemään oikeita asioita. Parasta Demolassa ovat monitieteiset tiimit, joissa yhdistetään eri alojen ammatillinen osaaminen. Samalla havaitsee myös oman alan osaamisen, mitä ei välttämättä huomaa yliopistolla saman alan opiskelijoiden kanssa opiskellessa. Monialaisessa tiimissä on mahdollista myös oppia muiden alojen osaajilta. Demola-projektissa opin markkinointia, liiketoimintaa ja koodausta, vaikka en ollut erityisesti opiskellut näitä aiheita opintojeni aikana, opin niihin liittyviä taitoja projektien myötä. Sain myös toimia projektipäällikkönä. Demolassa mahdollistuu uusien luovien ideoiden kehittäminen. Kun yhdistetään taloustiede ja biologia uudella tavalla tai biologia ja koodaus, saadaan täysin uudenlaisia, luovia yhdistelmiä ja ideoita. Business Kitchen on hyvä syntypohja poikkitieteellisille innovaatioille. Monen alan osaajat osaavat hahmottaa paremmin asiakkaan tarpeita monesta näkökulmasta, kuin vain yhden alan osaajat.

 

Business Kitcheniltä sain paljon hyvää työkokemusta, ja se näyttää hyvältä CV:ssä. Rekrytointiprojektissa mukana olo vaikutti siihen, että päädyin nykyisiin työtehtäviini. Projektin kautta löysin HR-alan. Demola on antanut paljon erilaista osaamista; projektin koordinoimista projektipäällikkönä, liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelmien tekoa, koodausta ja kansainvälistä yhteistyötä. Esimerkiksi nyt työskennellessäni kansainvälisessä firmassa, helpottaa kun on tottunut työskentelemään kansainvälisissä tiimeissä. En esimerkiksi hämmenny, jos joku soittaa minulle Intiasta. Business Kitchenin kautta olen oppinut eri kulttuurien kohtaamista monikansallisissa tiimeissä. Olen myös oppinut hienovaraisuutta kommunikoidessa eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa. Demola projektin myötä opin myös koordinoimista, prosessien suunnittelua ja ottamaan vastuuta projektista kokonaisuutena. Tällä on suuri merkitys työssä menestymiselle. Olen myös oppinut epäonnistumaan. Demola-projekti antaa työelämään siis paljon yleishyödyllisiä työkaluja.

 

Business Kitchen on Inspiroiva ja iloinen isojen unelmien olohuone. Se tarkoittaa sitä, että Business Kitchenillä otetaan ihmiset hyvin vastaan, myös eri taustoista tulevat. Business Kitchen on paikka jonne tulla, jos sinulla on idea. Voit jakaa muiden kanssa ideoita ja isoja unelmia, joita monella on. Näitä voidaan yhdessä kehitellä eteenpäin, jonka myötä ne voivat tulla kehittämiskelpoisiksi. Kaikki ideat ovat tervetulleita.

Suosittelisin Business Kitcheniä kenelle tahansa. Työelämä on murroksessa ja ammatit automatisoituvat, tähän on hyvä valmistautua. Business Kitcheniltä voi saada hienon merkinnän CV:en, mikä merkitsee paljon, kun haet töitä. Business Kitchen on antanut minulle mahdollisuuden ja turvallisen ympäristön, jossa löytää oma juttu. Business Kitchen on ohjannut minua oikeaan suuntaan ja antanut mahdollisuuksia. Olen päässyt oikealle tielle siinä, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.