SUOMI ENGLISH
  • Rotuaarin aukio (map)
  • 90100
  • Oulu

Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestävät 24. elokuuta kello 15–18 Oulussa Rotuaarin aukiolla Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin. Tapahtumasta halutaan kehittää kansainvälisesti tunnettu ja suuria kansanjoukkoja koskettava tilaisuus. Mukana tapahtumassa ovat mm. Oulu Innovation Alliance sekä Sitra.

AIKATAULU PE 24.8.

15.00 Paneelikeskustelu
16.30 Maailman pelastava ideakilpailu
17.30 Musiikkia: Väisänen jne.

Kansalaistori avoinna koko tapahtuman ajan.

OHJELMA

Ilmakitaransoiton MM-kisafinaalia edeltävä symposiumi sekoittaa kulttuuria, tiedettä ja päätöksentekoa tuomalla Rotuaarin aukiolle mielenkiintoisia keskustelijoita, ideakilpailun, jolla pelastetaan maailma sekä kansalaistorin. Tapahtumassa etsitään keinoja ratkaista maailmanrauhaa syvimmin uhkaava ongelma, ilmastonmuutos. Ilmastonmuutoksesta on jo valtavasti tietoa, tämä tapahtuma haluaa tuoda mukaan myös iloa, toivoa ja tunnetta.

Paneelikeskustelussa mukana Aku Hirviniemi, taiteiden tohtori Tuija Kokkonen, europarlamentaarikko Merja Kyllönen, aurinkoenergian asiantuntija Olli Tuomivaara,  ja aeronomian dosentti Esa Turunen. Keskustelua moderoi Kati Jurkko ja kuvittaa livenä sarjakuvataiteilija Ville Ranta.

Maailman pelastava ideakilpailu etsii parasta ideaa ilmastonmuutoksen torjumiseen. Idea voi olla uusi toimintatapa, niksi, keksintö, jne. Kilpailuun voi siis osallistua ideoilla, jotka toimivat ilmastonmuutosta vastaan, niissä on uusi oivallus, ne ovat toteuttamiskelpoisia ja niillä on vaikutusta. Kilpailuun voi ilmoittautua 13. elokuuta saakka nettilomakkeella.

Osallistuja voi olla yhteisö, yhdistys tai vaikka koululuokka, yksittäinen ideavelho, kaveriporukka tai mikä ettei yrityskin.

Ideakilpailun raadissa on ideoinnin, bisneksen ja ratkaisujen ammattilaisia, yhteisön ja liiketoiminnan kehittäjä Niina Karvinen Business Kitcheniltä, kulttuuripersoona ja BusinessOulun luovien alojen asiantuntija Petri Sirviö sekä Oulun kaupungin ilmastoasiantuntija Maarit Talvitie. Maailman pelastavan ideakilpailun juontaa Simo Kekäläinen.

Kilpailun palkinnot:
1. 1000€
2. 300€
3. 100€

Voittajalle on tarjolla myös asiantuntijatukea idean jatkokehitykseen.

Koko tapahtuman ajan Rotuaarin aukiolla on kansalaistori, jossa kävijät voivat tutustua maailman pelastaviin ratkaisuihin. Tapahtuma on pääsymaksuton ja kaikille avoin. Ilta jatkuu kello 20 Ilmakitaransoiton MM-finaalilla. Ohjelma tarkentuu kesän aikana.

Tapahtumaan kutsutaan mukaan yhteisöjä ja yrityksiä, joilla erilaisia ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Mukaan haluavat voivat ottaa yhteyttä tapahtuman järjestäjiin: tuottaja Lasse Lehto, lasse at oulunjuhlaviikot.fi. p. 040 594 3436 tai Pia Alatorvinen, pia at oulunjuhlaviikot.fi, p. 044 723 2676 tai Hanna Ikonen, hanna at ilmakitara.fi, p. 044 700 1057.

Seuraa symposiumia Facebookissa.